“Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eÄŸitirsek yarınlarından çalarız” John Dwey
4 Renkte 4 C (4C in 4 Colors)e Twinning projesi ile Atatürk Anadolu Lisesi, öÄŸrencilerini güncel teknoloji ve 21. yy becerileri ile geleceÄŸe daha yetkin hazırlıyor.
Proje hakkında bilgi veren okulun İngilizce ÖÄŸretmeni Mecit UZUN, Türkiye’den 8 okulun; Avrupa’dan ise 6 okulun ( Hırvatistan, Yunanistan, İtalya, Polonya, Slovakya ve Slovenya) katıldığı 4 Renkte 4 C projesinde temsili olarak her aya bir renk verdiklerini ve her bir ayda 21 yy becerileri olarak adlandırılan eleÅŸtirel düÅŸünme, iletiÅŸim, iÅŸbirliÄŸi ve yaratıcılık konularında çok farklı etkinlikler yürüttüklerini söyledi.
Okul müdürü Ayhan Sancak AB projelerinde yeni dönemin baÅŸladığını, 2021-2027 yılları arasında uygulanacak Erasmus+ Programına yönelik teklif çaÄŸrısı ve program rehberi yayınlandığını,yeni dönem için ayrılan bütçenin 28,4 milyar Avro olduÄŸunu söyledi.Ülke olarak , okul olarak bu projelerden en iyi ÅŸekilde istifade etmeliyiz.
ELEÅžTİREL DÜÅžÜNME & TEKNOLOJİ AYI
ÖÄŸrenciler, eleÅŸtirel düÅŸünme- teknoloji ayı kapsamında kodlama etkinliklerine katıldılar artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamaları tasarladılar ayrıca eleÅŸtirel bakış açısıyla insan hakları, uzaktan eÄŸitim gibi konuları ele alıp çevirim içi platformlarda tartışmalara yaptılar.
MEDYA OKUR YAZARI GENÇLER !
İletiÅŸim ayında ise öÄŸrenciler medya ve iletiÅŸim baÅŸlığında karma uluslararası takımlarda çalışarak “medya okur yazarlığı ve yalan haber” üzerine ortak ürünler oluÅŸturdular.
KÜRESEL PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÜRETTİK
İşbirliÄŸi kapsamında takımlar BM tarafından gündeme alınan küresel sorunları ele aldılar, küresel sorunlara çözüm önerileri geliÅŸtirdiler. “ PaylaÅŸmak Önemsemektir” çevirim içi toplantıları ile takımlar çalışmalarını akranlarına sundular ve 14 küresel sorunun yer aldığı “Küresel Problemler- Dijital Kaçış Odası” oyununu tasarladılar..
YARATICI HİKAYELER YAZDIK
Yaratıcılık ayı kapsamında öÄŸrencilerimiz “Dünya’nın ilk Uzay Oteli” konulu yarım kalan bir hikayeyi peÅŸ peÅŸe devam ettirerek yazmaya çalıştılar, çok dilli bir sözlük oluÅŸturdular ve ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından farklı sanal müzeleri gezdiler.
PROJEMİZ SEMPOZYUMDA
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet KeleÅŸoÄŸlu EÄŸitim Fakültesi ve Konya İl Millî EÄŸitim MüdürlüÄŸü iÅŸ birliÄŸiyle düzenlenen “Uluslararası Projeden Uygulamaya EÄŸitim Sempozyumu”nunda (UPUES 2021) projemiz bilimsel bildiri olarak sunulmuÅŸ ve uluslararası platformda yaygınlaÅŸtırılmıştır.